Rola sektora publicznego w zapewnieniu dobrobytu społecznego.
Aby zrozumieć, czym jest wino, wypada odróżnić skład jego elementów, gdy jest gronem, sokiem z winogron a następnie winem. Sok z gron przed fermentacją składa się po największej części z wody oraz cukrów, a również z kwasów i innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, które są obowiązkowe za kategoryczny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca ogromną część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, niemniej jednak zostawia inne interesujące związki, takie jak gliceryna. Co poniektóre z tych związków, jakie są bieżące w mniejszym stopniu, dają przeświadczony zakres degustacji wina, tak jak oraz obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron oraz wolno je uważać za naturalny konserwant, który pozwala winom starzeć się więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co oznacza się dodatkami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować pewne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), specyfików przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
2. Blog
3. Link
4. Przejdź dalej
5. O nas